skip to content
 • Ad Jochems Installatietechniek
 • de Praeter
 • Bij Marieke de kapper
 • Wisselkom belastingadviseurs
 • nuiten groffen uitvaartzorg
 • Het wagenhuis
 • fysio varossieau
 • kapster aan huis
 • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
 • Autobedrijf Kivano
AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: za 24 2021 - 12:12
 • Chinezen boos over falende preventie overstromingen
  China en Taiwan bereiden zich voor op nieuwe stortregens. De tyfoon In-fa zal morgen aan land komen en kan de komende dagen voor nieuw noodweer zorgen in de kustprovincies, aldus Chinese weermannen. China heeft al te maken met ernstige wateroverlast, wat in de Chinese provincie Henan tenminste 56 mensenlevens eiste.
 • Gevaccineerd IJsland draait reeks coronaversoepelingen terug vanwege deltavariant
  Wegens stijgende besmettingsaantallen heeft IJsland besloten een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf morgen moet iedereen op het eiland minstens een meter afstand houden en geldt in overdekte openbare ruimten ook weer een mondkapjesplicht. Bars, clubs en restaurants gaan om 23.00 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit tweehonderd personen deelnemen. De maatregelen gelden in ieder geval tot 13 augustus.
 • Nu al aansluiten geblazen in vakantiefiles op Europese wegen richting het zuiden
  Op diverse Europese snelwegen staan vandaag de eerste lange vakantiefiles, vooral van noord naar zuid. Zo loopt in Oostenrijk het verkeer op de A10 van het noordelijke Salzburg naar het zuidelijke Villach al uren vertraging op, laat de ANWB weten.
 • Extreme regen in India veroorzaakt overstromingen en aardverschuivingen; minstens 125 doden
  Reddingsteams in India werken met man en macht om overlevenden te vinden van de aardverschuivingen en modderstromen die zijn veroorzaakt door extreme moessonregens. Het aantal doden in de west-centrale deelstaat Maharashtra is opgelopen naar 125. Experts spreken van de zwaarste stortbuien in veertig jaar.
 • ‘Russisch stel dat Nederland info gaf over MH17 moet terug naar Rusland’
  Een gevlucht Russisch stel dat justitie vertrouwelijke informatie gaf over de toedracht van de aanslag op vlucht MH17, wordt door de Nederlandse overheid teruggestuurd naar Rusland. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit onderzoek dat de krant deed. Inlichtingenexperts vrezen voor hun veiligheid.
 • Na Bezos en Branson wil ook oud-topman van Virgin Galactic de ruimte in
  De voormalige topman van Richard Bransons ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic, George Whitesides, heeft ook een ruimtereis op de planning staan. Dat moet gebeuren op de volgende ruimtetestvlucht van het dochterbedrijf van Bransons Virgin Group, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC.
 • Nasa kiest raket SpaceX voor missie naar Jupiter-maan ‘Europa’
  De NASA kiest voor SpaceX voor zijn reis naar Jupiter-maan Europa. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie vrijdag bekendgemaakt. De beslissing is een grote overwinning voor het bedrijf van miljardair Elon Musk, dat zich verder in het zonnestelsel wil wagen.
 • Zoeken naar resten slachtoffers ingestorte flat Miami gestaakt
  Het zoeken naar resten van eventuele slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida) is gestaakt, heeft de lokale brandweer vrijdag bekendgemaakt. Het totale aantal slachtoffers is vastgesteld op 97, nog één persoon geldt als vermist.
 • Afghaanse tolken zijn leven in eigen land niet zeker, VS veroordeelt moordpartijen door Taliban
  Met het terugtrekken van de internationale troepenmacht uit Afghanistan grijpt de Taliban zijn kans. De radicaalislamitische herovert het land stukje bij beetje. Het maakt dat elke Afghaan die de internationale coalitie ooit hielp zijn of haar leven niet meer zeker is. Vooral tolken worden aangevallen. De VS reageerden vandaag woedend op dat gerichte geweld en Canada zwoor ‘onze tolken’ zo snel mogelijk een veilig heenkomen te bieden.
 • Omstreden Poolse wet voor teruggave geroofde eigendommen stap dichterbij
  De Poolse senaat heeft ingestemd met een omstreden wetswijziging die het nabestaanden van Holocaustslachtoffers moeilijker maakt in de oorlog geroofde bezittingen terug te krijgen. Als de wet wordt aangenomen, kunnen ze geen restitutie meer aanvragen. Israël en Joodse organisaties zijn woest.
 • Inwoners verwoeste Belgische steden dreigen met rechter: ‘Tsunami door open zetten stuwdam’
  Aan de oevers van de Vesder-rivier in de Belgische Ardennen groeit de frustratie. Er duiken steeds meer getuigen op die stellen dat de verwoestingen in Verviers, Pepinster, Trooz en Chaudfontaine voor een groot deel te wijten zijn aan de beslissing om de sluizen van een stuwmeer ‘s nachts volledig te openen. Vijftig inwoners hebben zich verenigd in een actiegroep. ‘We zullen er alles aan doen om de waarheid aan het licht te brengen.’
 • Tyfoon raast door Azië: ruim 100 doden in India, zwaargetroffen China zet zich opnieuw schrap
  Noodweer in de westelijke Indiase deelstaat Maharashtra heeft zeker 112 mensen het leven gekost. Tientallen anderen worden nog vermist. De afgelopen dagen is er een recordhoeveelheid regen gevallen tijdens de moesson, het jaarlijkse regenseizoen, met talloze overstromingen en landverschuivingen tot gevolg. Ook China, dat afgelopen week zwaar getroffen werd door noodweer, kan haar borst weer natmaken: tyfoon In-Fa komt er (weer) aan en doet ook Japan en Taiwan aan.
 • Man raakt gewond door aanval beer en verschuilt zich daarna een week in hutje voor stalkend roofdier
  De Amerikaanse kustwacht heeft vorige week een man gered die in de wildernis van Alaska was aangevallen door een grizzlybeer en daarna in zijn hutje een week lang door het dier werd gestalkt. Gewond, uitgeput vanwege de weinige slaap en met nog slechts twee kogels in zijn pistool, werd de man op leeftijd uiteindelijk gespot door reddingswerkers in een toevallig overvliegende helikopter. Ze hadden de groot opgeschreven noodkreet op het dak van het hutje gezien: ‘SOS’ en ‘Help me'.
 • Australisch Great Barrier Reef komt nog niet op lijst van bedreigd werelderfgoed
  Het Great Barrier Reef in Australië komt nog niet op de Unesco Werelderfgoedlijst voor bedreigd erfgoed. Een lobby van de Australische autoriteiten om die beslissing uit te stellen, is geslaagd. De komende twee jaar wordt onderzocht in hoeverre het wereldwijd bekende rif in gevaar is door klimaatverandering.
 • Ministers G20-landen bereiken geen akkoord over klimaat
  De ministers van Energie en Milieu van de G20-landen zijn het vandaag niet eens geworden over een gezamenlijke verklaring over wat ze besproken hebben. De voorzittende Italiaanse minister Roberto Cingolani zei dat de landen er niet uitkwamen toen het over de toezeggingen voor klimaatverbetering ging.
Up