skip to content
  • Ad Jochems Installatietechniek
  • Bij Marieke de kapper
  • De Zwarte Kraanvogel Tai Chi Tao
  • Wisselkom belastingadviseurs
  • nuiten groffen uitvaartzorg
  • Het wagenhuis
  • fysio affectum
  • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
  • Autobedrijf Kivano
  • iris waardenburg kledingherstel

Kansrijk Schakelen

Administrator (admin) on Sep 16 2020

Persbericht , Kansrijk Schakelen

Özcan Akyol hoofdgast tijdens kick-off bijeenkomst project “Kansrijk Schakelen”


OczanBRABANTSE WAL – Op woensdag 30 september vindt om 15.30 uur de kick-off plaats van een belangrijk onderwijsproject binnen de gemeenten van de Brabantse Wal. Het project “Kansrijk Schakelen” moet er voor gaan zorgen dat alle leerlingen de overstap van het basis- naar voortgezet onderwijs zo goed mogelijk maken. De kick-off bijeenkomst “Inschakelen” vindt vanwege het coronavirus online plaats. Schrijver en columnist Özcan ‘Eus’ Akyol, o.a. bekend van het NPO2-programma ‘De Geknipte Gast’, verzorgt tijdens de sessie een lezing waarin hij vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met het gebrek aan kansrijk schakelen tijdens zijn schooltijd. Belangstellenden worden uitgenodigd om zich aan te melden, actief mee te doen en vragen te stellen.
Het project ‘Kansrijk Schakelen’ is er op gericht om leerlingen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar te begeleiden naar een voor hen zo optimaal mogelijke overstap van het basis- naar het voorgezet onderwijs. Daarbij goed lettend op hun individuele talenten, hun ontwikkelingsfasen, leerstijlen en onderwijsbehoeften op het gebied van begrijpend lezen. 


Oproep wethouders onderwijs


De wethouders van onderwijs van de gemeenten Steenbergen en Woensdrecht Esther Prent en Lars van der Beek bevelen deelname aan het project van harte aan. “Ik roep iedereen op om op woensdag 30 september in te schakelen en deel te nemen. Dit is niet alleen belangrijk voor het onderwijs, maar ook voor iedereen die iets met taal of met samenleven te maken heeft. Sluit aan, want samen komen we echt verder”, zo zegt de Steenbergse wethouder Esther Prent. Haar Woensdrechtse collega Lars van der Beek sluit zich daar volmondig bij aan: “Je moet dit project gewoon willen. Het brengt leerlingen verder en geeft ze nieuwe kansen”.


Start bij zes scholen


Aan het project doen de vier Brabantse scholen van Stichting SOM en twee scholen van OMO Scholengroep BOZ mee: ’t R@velijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht. De bedoeling is om het project na augustus 2021 uit te rollen naar andere scholen. 
Beroepssector verbeteren


Ook Leo Soffers – voorzitter van college van bestuur van stichting SOM en penvoerder van het project – onderstreept het belang van het project “Kansrijk Schakelen”. “Het betreft onze kinderen die onze toekomst zijn en die onze maatschappij gaan maken. Denk aan de tekorten die er zijn en slechts zullen groeien naar goed opgeleid personeel, met name in de zorg. We kunnen met elkaar de beroepssector enorm verbreden, verdiepen en verbeteren. Het is belangrijk om daarbij samen op te trekken”. 


Samenwerken en betrekken


Het project “Kansrijk Schakelen” zorgt ervoor dat er goed wordt aangesloten op de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. “Doordat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien, worden hun kansen vergroot. Met name ook voor kinderen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Het gaat om samenwerking tussen de scholen en om het betrekken van ouders,  leerlingen en ketenpartners bij dit proces”, zo lichten de projectleiders Angelique Kleinen (OMO Scholengroep BOZ) en Mandy Oerlemans (Stichting SOM) toe.


Aanmelden voor kick-off op kansrijkschakelen.nl


Özkan Akyol heeft een korte introductievideo ingesproken over de lezing die hij zal geven tijdens de online bijeenkomst. Deze video is te bekijken op www.kansrijkschakelen.nl. 
De online bijeenkomst “Inschakelen” is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Jezelf er voor aanmelden is echter wel verplicht. Aanmelden kan eenvoudigweg via www.kansrijkschakelen.nl. Je ontvangt dan voor aanvang van de bijeenkomst per e-mail een link en uitleg hoe je kunt inschakelen. 
 

Terug

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    December 2022    >
MaDiWoDoVrZaZo
 1234
567891011
12131415161718
19Vliegende schijven202122232425
262728293031 

Komende activiteiten:

19-12-2022   Vliegende schijven
16-01-2023   Vliegende schijven

Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: di 06 2022 - 07:31
Up