skip to content
 • Ad Jochems Installatietechniek
 • Radiator koopjes
 • Bij Marieke de kapper
 • Coachpraktijk DEB kindercoach
 • Wisselkom belastingadviseurs
 • nuiten groffen uitvaartzorg
 • Het wagenhuis
 • fysio varossieau
 • kapster aan huis
 • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
 • Fred van Laarhoven AterlierFred
 • Autobedrijf Kivano
 • Bowlinghut de Praeter

Kansrijk Schakelen

Administrator (admin) on Sep 16 2020

Persbericht , Kansrijk Schakelen

Özcan Akyol hoofdgast tijdens kick-off bijeenkomst project “Kansrijk Schakelen”


OczanBRABANTSE WAL – Op woensdag 30 september vindt om 15.30 uur de kick-off plaats van een belangrijk onderwijsproject binnen de gemeenten van de Brabantse Wal. Het project “Kansrijk Schakelen” moet er voor gaan zorgen dat alle leerlingen de overstap van het basis- naar voortgezet onderwijs zo goed mogelijk maken. De kick-off bijeenkomst “Inschakelen” vindt vanwege het coronavirus online plaats. Schrijver en columnist Özcan ‘Eus’ Akyol, o.a. bekend van het NPO2-programma ‘De Geknipte Gast’, verzorgt tijdens de sessie een lezing waarin hij vertelt over zijn persoonlijke ervaringen met het gebrek aan kansrijk schakelen tijdens zijn schooltijd. Belangstellenden worden uitgenodigd om zich aan te melden, actief mee te doen en vragen te stellen.
Het project ‘Kansrijk Schakelen’ is er op gericht om leerlingen in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar te begeleiden naar een voor hen zo optimaal mogelijke overstap van het basis- naar het voorgezet onderwijs. Daarbij goed lettend op hun individuele talenten, hun ontwikkelingsfasen, leerstijlen en onderwijsbehoeften op het gebied van begrijpend lezen. 


Oproep wethouders onderwijs


De wethouders van onderwijs van de gemeenten Steenbergen en Woensdrecht Esther Prent en Lars van der Beek bevelen deelname aan het project van harte aan. “Ik roep iedereen op om op woensdag 30 september in te schakelen en deel te nemen. Dit is niet alleen belangrijk voor het onderwijs, maar ook voor iedereen die iets met taal of met samenleven te maken heeft. Sluit aan, want samen komen we echt verder”, zo zegt de Steenbergse wethouder Esther Prent. Haar Woensdrechtse collega Lars van der Beek sluit zich daar volmondig bij aan: “Je moet dit project gewoon willen. Het brengt leerlingen verder en geeft ze nieuwe kansen”.


Start bij zes scholen


Aan het project doen de vier Brabantse scholen van Stichting SOM en twee scholen van OMO Scholengroep BOZ mee: ’t R@velijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht. De bedoeling is om het project na augustus 2021 uit te rollen naar andere scholen. 
Beroepssector verbeteren


Ook Leo Soffers – voorzitter van college van bestuur van stichting SOM en penvoerder van het project – onderstreept het belang van het project “Kansrijk Schakelen”. “Het betreft onze kinderen die onze toekomst zijn en die onze maatschappij gaan maken. Denk aan de tekorten die er zijn en slechts zullen groeien naar goed opgeleid personeel, met name in de zorg. We kunnen met elkaar de beroepssector enorm verbreden, verdiepen en verbeteren. Het is belangrijk om daarbij samen op te trekken”. 


Samenwerken en betrekken


Het project “Kansrijk Schakelen” zorgt ervoor dat er goed wordt aangesloten op de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. “Doordat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien, worden hun kansen vergroot. Met name ook voor kinderen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Het gaat om samenwerking tussen de scholen en om het betrekken van ouders,  leerlingen en ketenpartners bij dit proces”, zo lichten de projectleiders Angelique Kleinen (OMO Scholengroep BOZ) en Mandy Oerlemans (Stichting SOM) toe.


Aanmelden voor kick-off op kansrijkschakelen.nl


Özkan Akyol heeft een korte introductievideo ingesproken over de lezing die hij zal geven tijdens de online bijeenkomst. Deze video is te bekijken op www.kansrijkschakelen.nl. 
De online bijeenkomst “Inschakelen” is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Jezelf er voor aanmelden is echter wel verplicht. Aanmelden kan eenvoudigweg via www.kansrijkschakelen.nl. Je ontvangt dan voor aanvang van de bijeenkomst per e-mail een link en uitleg hoe je kunt inschakelen. 
 

Terug

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: di 01 2020 - 06:33
 • Gezocht: stembureauleden en tellers
  Voor de verkiezingen van woensdag,17 maart 2021 voor de leden van de Tweede Kamer is de gemeente Steenbergen op zoek naar stembureauleden.
 • Méér zorgverzekering voor minder geld
  Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn?
 • Begroting 2021: Koers houden in onzekere tijden
  Met deze begroting delen we graag met u wat de verwachte inkomsten en uitgaven zijn van komend jaar voor de gemeente Steenbergen. We hebben een indeling gemaakt in vijf programma's.
 • Ambtsketen burgemeester kwijtgeraakt
  Tot zijn grote schrik heeft burgemeester Ruud van den Belt ontdekt dat zijn ambtsketen kwijt is. ,,Dit is nou precies iets wat je als burgemeester nooit hoopt mee te maken", reageert hij. ,,Ik ben er echt niet goed van."
 • Toegangscontrole milieustraat
  Onze inwoners kunnen bij de milieustraat terecht om (particulier) afval weg te brengen. Vanaf donderdag 12 november voeren we een toegangscontrole in voor iedereen die de milieustraat bezoekt.
 • Lieve kinderen in de gemeente Steenbergen!
  Helaas kunnen jullie niet bij die ontvangst aanwezig zijn, maar ook daarvoor is een oplossing gevonden, want op zondag 15 november vanaf 12.00 uur kun je op SLOS TV zien hoe ik in Steenbergen ben aangekomen.
 • Vergadering commissie ruimtelijke kwaliteit op 4 november
  De commissie ruimtelijke kwaliteit (welstand/monument) vergadert op 4 november 2020 vanaf 13:00 uur. In verband met corona vergaderen de commissieleden via een digitale verbinding.....
 • Omgevingsovereenkomst zonnepark De Eendracht getekend
  Op woensdag 28 oktober 2020 hebben de dorpsraad Nieuw-Vossemeer en duurzaam energiebedrijf Pure Energie de omgevingsovereenkomst voor zonnepark De Eendracht getekend.
 • Herdenking Canadese Begraafplaats is te volgen vanuit de huiskamer
  Op 25 oktober zou op de Canadese Begraafplaats in Bergen op Zoom de jaarlijkse internationale herdenking plaatsvinden. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan de herdenking op het ereveld niet doorgaan.
 • West-Brabant zoekt nieuwe pleeggezinnen
  Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Het komt regelmatig voor dat een kind voor korte of langere tijd opgevangen moet worden.

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    September 2020    >
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Komende activiteiten:

09-12-2020   Knutselen bij de Kleine Vos - Vossenburcht 13:30 - 15:30
12-12-2020   Ontspanningsmiddag (Kerstviering) Kleine Vos Inlichtingen 0167-850233
14-12-2020   Sjoelen in de Vossenburcht 13:30 - 16:00 bij De Vliegende Schijven
17-12-2020   Kerstborrel NVS
18-12-2020   Kerstavond NVS jeugd
27-12-2020   Rik en Wipmiddag
31-12-2020   oliebollen NVS
09-01-2021   Wintertoernooi NVS
10-01-2021   NVS Nieuwjaarsreceptie

Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

Up