skip to content
  • Ad Jochems Installatietechniek
  • de Praeter
  • Bij Marieke de kapper
  • Wisselkom belastingadviseurs
  • nuiten groffen uitvaartzorg
  • Het wagenhuis
  • fysio varossieau
  • kapster aan huis
  • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
  • Autobedrijf Kivano

“van hoofd naar Hart” Bij Heidy’s Paardencoaching

Administrator (admin) on Aug 19 2019

paardencoaching

19 aug 2019 Info van een dorpsgenoot ..

Paarden zijn experts in het lezen van jouw lichaamstaal.


Ze zijn heel goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continu de lichaamshouding van die ander.
Ze zijn erg gevoelig voor hoe jij de dingen in het dagelijks leven aanpakt en of dat past bij wat er in je omgaat (bewust of onbewust).  Een paard kan je niet voor de gek houden, die voelt al op grote afstand aan hoe jij in je vel zit.
Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen.

Een paard is een kuddedier en bovendien een vluchtdier, hij scant vrijwel onafgebroken zijn omgeving op spanning en gevaar. Hij moet voortdurend kunnen vertrouwen op zijn eigen zintuigen.
Elk paard wilt altijd weten: is het veilig om contact met jou te maken? Wil en kan ik mij aan jou binden om samen sterk te zijn tijdens gevaar? Kunnen wij in sociaal verband samen werken?
Als hoofd en Hart niet op één lijn zitten dan zal het paard het niet veilig vinden om zich met jou te verbinden.  Daarom bepaalt jouw houding,
jouw gevoel én hoe het paard dat ervaart de interactie.

Het paard heeft in de coaching een belangrijke functie, hij brengt zonder woorden inzicht en bewustwording van lichaam en geest. Zij voelen onze emoties, zelfs als wij denken dit voor hun verborgen te kunnen houden.
Paarden spiegelen zonder oordeel in dienst van het geheel.
Opvallend hierbij is dat je met een paard heel snel tot de kern
van de vraag komt, we krijgen heel snel concrete inzichten in waar het vastloopt.
Het is paarden eigen om blokkades op te sporen bij jou als tijdelijke kuddegenoot. Als het paard merkt dat het bij jou ergens niet helemaal stroomt, dan ziet het paard dit als een blokkade en zal het proberen om je hierbij te helpen. Doordat via de paarden deze blokkades worden weggenomen, ben je vrijer in je denken welke richting je op wilt  en je voelen waar je enthousiast van wordt.  Met behulp van de paarden leer je om steeds je denken en voelen met elkaar in contact te houden en van daaruit in beweging te komen. Dat houdt concreet in dat je stappen gaat zetten in de richting die jij wilt. Door eenvoudige oefeningen te doen en uitleg te krijgen over hoe je hier thuis mee verder kunt, ben je actief bezig met het verbeteren van je persoonlijke situatie en het hervinden en verstevigen van je balans.

Echte veranderingen komen van binnen.  Het vereist lef en daadkracht om naar jezelf te durven te kijken.  Mijn paard houd je een spiegel voor, hem heb je nodig om jezelf echt goed te kunnen zien.  Bij het coachen maak ik gebruik van tips, technieken en inzichten om jouw zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfsturend vermogen te vergroten. Zo krijg jij meer zicht op je eigen gedrag en de keuze om dit te veranderen. Dit geeft zelfvertrouwen en mogelijkheden om te leren omgaan met moeilijke situaties.


Een paard is werkelijk de spiegel van je ziel. Paarden brengen je terug bij je ziel. Een paard leert je weer te voelen, en daarbij trouw te zijn aan je gevoel.
Wederom, het paard laat jou zien wie je werkelijk bent.

Het is mijn missie om mensen volledig vanuit hun unieke kracht en waarde te laten functioneren. Hoofd en Hart op 1 lijn. Verandering is mogelijk wanneer jij keuzes leert maken en daarbij dicht bij jezelf blijft.

Men vraagt vaak hoe het werkt, maar dat is moeilijk om in woorden uit te drukken. Het is eerder een gevoel van:  puurheid, eerlijkheid, vertrouwd, rustig, leerzaam, warm en zeer liefdevol.
Tijdens een sessie wordt het voelbaar en zichtbaar en vallen de puzzelstukjes op z’n plaats. Probeer het eens en kom tot de conclusie dat je ware zelf een prachtig mens is.

------------------------------------------

MELDING SEPTEMPBER 2020, HEIDY IS NU TE VINDEN IN OUD-VOSSEMEER

Heidy Luijks

Bij Heidy's Paardencoaching

Zeedijk 7

4698 PG  Oud Vossemeer

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Met vriendelijke groet, Heidy Luijks

heidy

 

Terug

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    Juni 2021    >
MaDiWoDoVrZaZo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Komende activiteiten:


Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: do 17 2021 - 11:09
Up