skip to content
 • Ad Jochems Installatietechniek
 • Radiator koopjes
 • Bij Marieke de kapper
 • Coachpraktijk DEB kindercoach
 • Wisselkom belastingadviseurs
 • nuiten groffen uitvaartzorg
 • Het wagenhuis
 • fysio varossieau
 • kapster aan huis
 • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
 • Fred van Laarhoven AterlierFred
 • Autobedrijf Kivano
 • Bowlinghut de Praeter

Mag ik dan bij Jou? En hoog bezoek.

Administrator (admin) on Dec 26 2019

Kerst 2019

December 2019, Mag ik dan bij Jou ?

Mag ik dan bij jou?

De binnenkomst van het dienstdoende team dat de kerstnachtdienst verzorgde viel meteen op. Drie vrouwen traden de kerk in en  betraden het altaar. Het maakte een grote indruk. Het kan dus wel dacht ik meteen en werd er blij van. De kerk zat nagenoeg vol . Ook daar werd ik blij van. Het kan dus toch…
Het koor zong voor de dienst liederen om stemming te brengen en ook Jan en Martine zongen vooraf een lied genaamd Winter. Meteen werd duidelijk dat het en mooie viering zou worden.  Het koor verraste met hun vierstemmige setting en Martine en Jan kregen de kerk muisstil door hun ingetogen samenzang en gitaarspel. Zij zongen onder andere het lied Mag ik dan bij jou? van Claudia de Breij en Ken je mij , wie ben ik dan? van Trijntje Oosterhuis. Kippenvel!
Pastoraal werker Lenie leidde de dienst en met haar heldere stem en haar gloedvolle preek kwam binnen bij de vele aanwezigen. Ook werd het erg op prijs gesteld hoe Lenie na de viering iedereen persoonlijk gedag zei en een Zalige Kerstfeest wenste.
Kerst is een feest van de geboorte van Jezus die gezien wordt als onze verlosser en leidsman en tot wie je altijd kunt wenden onder welke omstandigheid dan ook. De vraag  vanuit het lied Mag ik dan bij jou is dan ook in deze context hoopgevend.
Corrie van de Velde.

 

kerst2019

 

Hoog bezoek


Op vrijdag ochtend was er al vroeg bedrijvigheid in de J. de Doperkerk. Er werden banken binnen gedragen door de oudste kinderen. De lichtjes brandde al en de kerk was klaar om de grootste schat van Nieuwe Vossemeer te ontvangen; de kinderen van basisschool Merijntje.
Juf Carola leidde de dienst in goede banen. De adventskaarsen werden aangestoken en er werd veel gezongen wat geweldig klonk in de mooie J. de Doperkerk. Alle klassen hadden een wens mogen verzinnen en een vertegenwoordiging  van elke klas mocht die wens komen voorlezen. Er kwamen mooie wensen voorbij die gericht waren op lief zijn voor elkaar, saamhorigheid en delen . Niet alleen voor de schoolkinderen zelf maar overal op de wereld. Groep 8 vroeg om een ruimte om met elkaar onder het afdak te kunnen chillen. Dat past natuurlijk precies bij hun levensfase. Alle wensen waren geschreven op mooie knutselwerkje die opgehangen werden . Het zag er prachtig uit. Na het voorlezen van een kerstverhaal en nog een enthousiast meegezongen lied waarvan de aanwezige ouders en andere volwassenen kippenvel kregen vertrokken de groepen weer naar school voor de rest van het kerst programma. Maar eerst liepen ze nog langs de kerststal om weer even bij het beeldverhaal stil te staan waar kerst mee begonnen is.
Corrie van de Velde

 

kerst 2019

kerst 2019

Terug

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: ma 21 2020 - 04:18
 • Ons Jubileumjaar 2022
  In 2022 vieren we dat de stad Steenbergen 750 jaar bestaat. Ook de huidige gemeente Steenbergen bestaat dan 25 jaar. Dit gaan we samen vieren! Met de slogan “Samen maken we geschiedenis” gaan we aan de slag om er in 2022 een feest van te maken, van en voor ons allemaal.
 • Herdenking W/C Guy Gibson en S/L Jim Warwick
  Zaterdag 19 september herdenken we dat op 19 september 1944 W/C Guy Gibson en S/L Jim Warwick bij Steenbergen om het leven kwamen. Deze herdenking vindt plaats bij de graven van deze vliegers op de rooms-katholieke begraafplaats in Steenbergen.
 • Het jaarverslag 2019 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK)
  Het college heeft het jaarverslag 2019 van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) vastgesteld. In dit verslag legt de CRK verantwoording af over de werkzaamheden die in 2019 verricht zijn. Het verslag is ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraad.
 • Cultuurmaand september
  Muziek, toneel, dans en kunst: u vindt het allemaal in onze gemeente. Tijdens de cultuurmaand worden er veel extra activiteiten georganiseerd waar u een kijkje kunt nemen. Zo zijn er proeflessen en concerten van verschillende dans- en muziekgezelschappen. Vanaf 1 september start de Cultuurmaand september in onze gemeente.
 • Steenbergse Sport- en Beweegakkoord: tekent u mee?
  Iedere inwoner uit de gemeente Steenbergen, van jong tot oud, een leven lang plezier laten beleven aan sport en bewegen, dat is het belangrijkste doel van het Lokaal Sport- en Beweegakkoord. In navolging van het Nationaal Sportakkoord, hebben diverse sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke organisaties en andere partners uit onze kernen een lokaal Sport- en Beweegakkoord opgesteld. Inmiddels is het Steenbergse akkoord goedgekeurd door de Vereniging Sport en Gemeenten en klaar om uitgewerkt, ondertekend en vervolgens nog dit jaar (deels) uitgevoerd te worden. En dat is iets waar we graag samen mee aan de slag gaan!
 • Voorbereidingen herinrichting Steenbergseweg in Dinteloord gestart
  Vanaf medio 2021 wordt de Steenbergseweg in Dinteloord vernieuwd. De gemeente Steenbergen is gestart met de eerste voorbereidingen hiervoor via een nieuwe vorm van aanbesteden. De huidige inrichting van de weg, het rioleringsstelsel, de openbare verlichting en het groen zijn aan vervanging toe.
 • Stichting Leergeld ondersteunt kinderen
  Heeft u moeite om schoolspullen aan te schaffen, contributie voor de sportvereniging te betalen of een fiets te kopen voor uw kind(eren)?
 • Vuilnisbakken eerder geleegd door aanhoudende warmte
  De warmte houdt nog even aan en daarom zal onze inzamelaar de routes vanaf 07:00 in de ochtend rijden. Wanneer de temperaturen dalen, worden de normale tijden weer gereden. We houden u hiervoor op de hoogte via onze website en onze sociale media kanalen. Dit geldt voor alle kernen. De routes worden zoveel mogelijk als normaal gereden.
 • Website Ikpraatmee over het stadspark van Steenbergen
  Vanaf 10 augustus 2020 kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen ook online meepraten over de toekomst van het stadspark van Steenbergen.
 • Wijziging in ophaaltijden van afval en oud papier
  Vanwege de warmte wijzigen de tijden voor het ophalen van afval en oud papier. Daarnaast ondervinden wij vandaag, op donderdag 6 augustus, problemen met onze vuilniswagens........

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    Maart 2020    >
MaDiWoDoVrZaZo
 1OSIVEO Accordeon jaarconcert
234Knutselen bij de Kleine Vos - Vossenburcht 13:30 - 15:3056NVS open78
910111213Toneeluitvoeringen
Walk in the Dark NVS
14Toneeluitvoeringen
Grote Bingo tbv de Kleine Vos in de Vossenburcht
Harmonie examens en concert
15Toneeluitvoeringen
16Sjoelen in de Vossenburcht 13:30 - 16:00 bij De Vliegende Schijven17181920Dorpsquiz in de Vossenburcht21Halfvasten22
232425262728Ontspanningsmiddag Kleine Vos Inlichtingen 0167-850233
Inloop informatie ochtend 'Zonneveld De Danen'.
29
3031 

Komende activiteiten:

10-10-2020   Grote Bingo tbv de Kleine Vos in de Vossenburcht
14-10-2020   Knutselen bij de Kleine Vos - Vossenburcht 13:30 - 15:30
15-10-2020 - 18-10-2020   Feestweekend NVS
19-10-2020   Sjoelen in de Vossenburcht 13:30 - 16:00 bij De Vliegende Schijven
31-10-2020   Semper Crescendo uitwisselingsconcert
04-11-2020   Knutselen bij de Kleine Vos - Vossenburcht 13:30 - 15:30
16-11-2020   Sjoelen in de Vossenburcht 13:30 - 16:00 bij De Vliegende Schijven

Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

Up