skip to content
  • Ad Jochems Installatietechniek
  • Bij Marieke de kapper
  • De Zwarte Kraanvogel Tai Chi Tao
  • Wisselkom belastingadviseurs
  • nuiten groffen uitvaartzorg
  • Het wagenhuis
  • fysio affectum
  • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
  • Autobedrijf Kivano

Merijntje verdedigt titel tijdens 'schoolstrijd'

Administrator (admin) on Oct 18 2021

Weet waar je woont

Na een jaartje ‘corona-pauze’ staat aanstaande woensdag 20 oktober een nieuwe editie van ‘De Schoolstrijd’ op het programma. Leerlingenteams van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Steenbergen strijden in het gemeentehuis om de ‘Weet Waar Je Woont Wisselbokaal’. ...

De Schoolstrijd barst los.

 

Na een jaartje ‘corona-pauze’ staat aanstaande woensdag 20 oktober een nieuwe editie van ‘De Schoolstrijd’ op het programma. Leerlingenteams van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Steenbergen strijden in het gemeentehuis om de ‘Weet Waar Je Woont Wisselbokaal’. 
De vragen die de leerlingen in vier rondes moeten beantwoorden, zijn afkomstig uit de digitale game ‘Weet Waar Je Woont’ die in 2014 door het Platform Kunst en Cultuur werd gelanceerd. Jaarlijks wordt er een reeks nieuwe vragen aan het spel toegevoegd, waardoor het altijd leuk blijft om te spelen. Het doel van de game is om kinderen op een laagdrempelig en eigentijdse manier bekend te maken met de geschiedenis van de hele gemeente Steenbergen. ‘Weet Waar Je Woont’ is trouwens ook voor volwassenen een bijzonder uitdagende activiteit. 
Slagroomtaart


Eén keer per jaar krijgen alle basisscholen van de gemeente de kans om de opgedane kennis te testen tijdens ‘De Schoolstrijd’. De basisschool die de meeste vragen goed beantwoordt wint de ‘Weet Waar Je Woont Wisselbokaal’ én een grote slagroomtaart. De leerlingen van basisschool ‘Merijntje’ uit Nieuw-Vossemeer  hebben dit jaar de zware taak om de eer te verdedigen. De school won de afgelopen twee edities van ‘De Schoolstrijd’.
De vijf deelnemende scholen van deze editie van ‘De Schoolstrijd’ zijn: Merijntje (Nieuw-Vossemeer); Zonnebergschool (Kruisland); Pius X (Welberg); Maria Regina en Nieuwe Veste (Steenbergen). 


Het spel ‘Weet Waar Je Woont’ is tot stand gekomen op initiatief van het Platform Kunst en Cultuur. Talloze vrijwilligers hebben bijgedragen aan de inhoud van dit spel. Het spel is financieel mede mogelijk gemaakt door de Kiwanis, Kies Best, Kies West en de gemeente Steenbergen.
Speel het spel op: weetwaarjewoont.nl

Terug

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    December 2021    >
MaDiWoDoVrZaZo
 12345
6789101112
1314151617De kerstman zal een bezoek brengen aan VV nVS1819
20Sjoelmiddag212223Voor leden, ouders en supporters van vv NVS kerstborrel242526
2728293031Oliebollen NVS 

Komende activiteiten:


Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: za 13 2022 - 10:14
Up