ONTHULLING BANKJE BULLETJE EN BOONESTAAK 26 juni 2021, 11.00 uur

Administrator (admin) on 14 Jun 2021

ONTHULLING BANKJE BULLETJE EN BOONESTAAK 26 juni 2021, 11.00 uur

ONTHULLING BANKJE BULLETJE EN BOONESTAAK 26 juni 2021, 11.00 uur

Beste dorpsgenoten (1)

Al eerder is er melding gemaakt door 4681 dat het bestuur “Stichting 450 jaar Nieuw-Vossemeer” het besluit had genomen om een bankje met “Bulletje en Boonestaak” te schenken aan de inwoners van Nieuw-Vossemeer. Reden van deze schenking is dat de doelstelling van de stichting is bereikt zodat de taken van de stichting erop zitten en de stichting kan worden opgeheven en geliquideerd.   Een positief banktegoed bij een stichting mag nimmer ten goede komen aan bestuurders en vrijwilligers maar dient een bestemming te krijgen wat overeenkomt met de doelstelling van de stichting, hetgeen ook in de statuten van iedere stichting is bepaald.


De doelstelling van stichting 450 was het profileren van Nieuw-Vossemeer in het algemeen en het jubileum van 450 jaar Nieuw-Vossemeer in het bijzonder. Het bestuur is er dan ook van overtuigd dat het bankje een gepaste bestemming is.
Zoals eerder gemeld zijn Sandra en Simon van Merriënboer opnieuw bereid gevonden om de uitvoering hiervan op zich te nemen.
Door Covid-19 hebben we te maken gehad met voor- en nadelen. De makers hadden nu tijd te over en hebben dan ook dagenlang vertoefd in een bedrijfsunit van “De Stoof”. Mark de Keizer wordt uiteraard bedankt voor het belangeloos ter beschikking stellen van de bedrijfsunit en het plaatsen van het bankje.


Nadeel van Covid-19 was wel dat het maken van het bankje niet mocht worden gedaan met de kinderen van de basisschool en dat we het onthullen moesten uitstellen. Nu landelijk alles weer versoepeld wordt zijn we de plaatsing en onthulling gaan plannen.
Op zaterdag 26 juni 2021, om 11.00 uur, zal de onthulling zijn op Het Kreekplein. Het bankje komt te staan naast het Brabants bankje.
We zijn zeer verheugd dat bij de onthulling twee familieleden aanwezig zullen zijn van de tekenaar van Bulletje en Boonestaak. Tekenaar was George vn Raemdonck (1888-1966).


De onthulling zal gedaan worden onder leiding van onze burgemeester, de heer Ruud van den Belt. Onze dorpsgenoot en oud-wethouder, Cor van Geel, zal, mede als bestuurslid van de Heemkundekring, een toespraak houden en Simon doet een woordje over het ontwerp van het bankje.

Met vriendelijke groet, Jos van Treijen, mede namens Giscard, Jan en Niek.


Beste dorpsgenoten (2),

Toen de commissie 450 jaar Nieuw Vossemeer- Sandra en mij - half november 2020 belde met de vraag om een social sofa bank te mozaïeken waren we zeer vereerd met het verzoek, maar moesten we wel even nadenken.
Waar vinden we bv.  onderdak, een kacheltje een werktafel ,vloerbedekking, koffiezetapparaat, stoeltjes een tafeltje enz. enz.
Toen dit in no time door de commissie en dorpsgenoten werd gerealiseerd hebben we toegezegd dit project graag te willen doen.
Wel een spannend avontuur!!
45.000 mozaïek steentjes losweken van de ondergrond, knippen, sorteren, plakken en bovenal een ontwerp maken met als thema: Bulletje en Boonestaak.
Van 18 december tot 18 februari zijn we vrijwel dagelijks bezig geweest.
Met hulp van familie en vrienden hebben we er - ons inziens- een mooi werkstuk voor ons dorp van gemaakt.
Ben je geïnteresseerd in de gedachtegang achter het ontwerp ,dan nodigen we je uit aanwezig te zijn bij de onthulling van- Ons Vosmeers Bankje - op 26 juni om 11 uur op het Kreekplein. We zullen je dan vertellen hoe het ontwerp is ontstaan.


Tot dan.
Groetjes, Simon en Sandra van Merrienboer

Back