skip to content
  • Ad Jochems Installatietechniek
  • Bij Marieke de kapper
  • De Zwarte Kraanvogel Tai Chi Tao
  • Wisselkom belastingadviseurs
  • nuiten groffen uitvaartzorg
  • Het wagenhuis
  • fysio varossieau
  • kapster aan huis
  • Levenslust boerderij voor zorg en welzijn
  • Autobedrijf Kivano

Steenbergen brengt verschillende locaties in bij Veiligheidsregio voor opvang van Oekraïense vluchtelingen 

Administrator (admin) on Mar 16 2022

Steenbergen brengt verschillende locaties in bij Veiligheidsregio voor opvang van Oekraïense vluchtelingen 

Perstbericht Gemeente Steenbergen, 16 maart 2022.

Steenbergen brengt verschillende locaties in bij Veiligheidsregio voor opvang van Oekraïense vluchtelingen 

Steenbergen brengt verschillende locaties in bij Veiligheidsregio voor opvang van Oekraïense vluchtelingen 

 

De Steenbergse gemeenschap draagt de vluchtelingen uit Oekraïne een warm hart toe. Dat blijkt wel uit de vele initiatieven die er in alle zes de kernen spontaan zijn ontstaan om te helpen. Ook voor de opvang van vluchtelingen zijn er meerdere initiatieven op verschillende locaties.

Zo is er in Dinteloord een B&B beschikbaar gesteld en heeft zorghoeve Kakelbont laten weten dat er woonunits op haar terrein geplaats mogen worden. In Steenbergen zijn appartementen aangeboden en ziet woningcorporatie Stadlander kansen voor opvang in een van haar woonlocaties aan de Vestinghlaan.
In overleg met de initiatiefnemers wordt zo snel mogelijk bekeken of deze locaties ingebracht kunnen worden voor de opgave binnen het district De Markiezaten van de Veiligheidsregio waaronder Steenbergen valt. Samen moeten deze gemeenten voor 1000 opvangplaatsen zorgen. Steenbergen heeft bij de Markiezaten aangegeven dat zij inzet op de opvang van zo’n 75 gezinnen. Deze worden stapsgewijs verdeeld over verschillende locaties en kernen voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Aanbod 
Een van de locaties die in beeld is voor de opvang, is camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer. Met eigenaar Avoned zijn gesprekken gevoerd om de mogelijkheden van deze locatie te bekijken. Zij hebben een aanbod gedaan, waarvan de haalbaarheid momenteel wordt onderzocht. 
Het is de bedoeling om op het campingterrein fasegewijs Oekraïense gezinnen onder te brengen. In eerste instantie zou de locatie geschikt gemaakt kunnen worden voor de tijdelijke huisvesting van circa 25 gezinnen binnen enkele weken, in de periode daarna zo nodig uit te breiden. 

Steentje bijdragen
Een belangrijke voorwaarde voor de opvang is voor de gemeente dat de locatie en de leefomgeving schoon, heel en veilig zijn. Bovendien is de aanwezigheid van een goede Wifi-voorziening voor deze mensen van levensbelang, om contact te kunnen met de mannen en vaders die veelal in het oorlogsgebied achtergebleven zijn.
Aangezien er op camping Mattenburg sprake is van achterstallig onderhoud, is de buitendienst van de gemeente alvast aan de slag gegaan met het opruimen van het terrein. 
Mensen die hun land ontvluchten, hebben behoefte aan een omgeving waar zij tot rust kunnen komen, waar kinderen veilig kunnen spelen en waar omringende voorzieningen zoals onderwijs, zorg en het verenigingsleven adequaat geregeld zijn. Om hiervoor te zorgen, heeft de gemeente nauw contact met verschillende organisaties zoals de Dorpsraden, WijZijnTraverse Groep, VluchtelingenWerk, de voedselbank, kinderopvang, GGD en scholen. Zij hebben allemaal aangegeven graag hun steentje bij te willen dragen.  

Warm welkom 
,,In heel onze gemeenschap blijkt hoe zeer mensen bereid zijn vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook degenen die daar nog zijn, te helpen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe trots we daarop mogen zijn”, stelt burgemeester Ruud van den Belt. 
,,Met alle betrokken instanties, initiatiefnemers, inwoners samen doen we onze stinkende best om daarbij ook te zorgen voor tijdelijke huisvesting en een warm welkom in onze gemeente. Op plaatsen waar dat verantwoord is, verdeeld over verschillende locaties en kernen. De situatie in Oekraïne vraagt enerzijds om snelheid van handelen, maar als gemeente moeten we – in eenieders belang – tegelijkertijd de zorgvuldigheid waarborgen.”

 

Einde persbericht. 

Terug

Kalender Nieuw-Vossemeer:

<    Mei 2022    >
MaDiWoDoVrZaZo
 1
2345678
9101112131415Cultuur in het kerkje
Kinderactiviteit Boerengors
16Sjoelmiddag171819202122
232425Kampweekend NVS26Kampweekend NVS27Kampweekend NVS2829
3031 

Komende activiteiten:

25-05-2022 - 27-05-2022   Kampweekend NVS
06-06-2022   Notendaalse Rommelmarkt
11-06-2022 - 12-06-2022   Merijntje Gijzen Braderie / Darttoernooi
13-06-2022 - 15-06-2022   Avond4daagse
20-06-2022   Sjoelmiddag
18-07-2022   Sjoelmiddag

Stuur uw activiteit of kopij, kort en bondig, kant en klaar in tekst, naar: redactie(at)4681(dot)nl
Eventueel voorzien van maximaal 3 afbeeldingen van 1000 pixels breed, 90% jpg kwaliteit.

 

facebook groep Nieuw VossemeerBesloten FB groep 4681 Nieuw-Vossemeer voor bewoners en oud bewoners van ons dorp

gemeente Steenbergen | nieuws en persberichten

last updated: vr 27 2022 - 04:28
Up