Schilderij ‘Watersnood’ door Voormalige Stichting 450 cadeau gedaan aan het AM de Jongmuseum.

Administrator (admin) on 04 Feb 2023

Schilderij ‘Watersnood’ door Voormalige Stichting 450 cadeau gedaan aan het AM de Jongmuseum.

Schilderij ‘Watersnood’ door Voormalige Stichting 450 cadeau gedaan aan het AM de Jong museum.

Schilderij ‘Watersnood’ cadeau gedaan aan het AM de Jongmuseum.

 

Schilderij ‘Watersnood’ door voormalige Stichting 450 cadeau gedaan aan het AMdeJongmuseum.

Tijdens de watersnoodherdenking stond afgelopen week een prachtig schilderij, gemaakt door dorpsgenoot Simon Van Merrienboer, in de kerk opgesteld.

Dit schilderij was, naast de sfeervolle muziek, zang en woorden die avond, een waardevolle aanvulling in deze herdenkingsdienst die door velen als mooi en emotioneel is ervaren. De watersnood is zeker nog niet vergeten.

Simon, maar ook zijn vrouw Sandra, hadden al eerder het watersnoodthema in beeld gebracht in ons dorp. Bij de verhuizing van het watersnoodmonument van de Voorstraat naar de Hoogte waren (o.a.) zij het (naar idee en verzoek van de dorpsraad) die samen met Vosmeerse kinderen mozaïek krukjes hebben gecreëerd welke bij het genoemd monument zijn geplaatst.

Later hebben ze ook, naar een idee van Stichting Vosmeer 450, een ‘Vosmeerse Sofa’ in het mozaïek gezet welke op het Kreekplein een plaats heeft gekregen naast de ‘Brabantse Sofa’.

In al dat werk is destijds veel vrije tijd gekropen.

Omdat je iemand nooit genoeg kan bedanken ontstond afgelopen week bij (ex)voorzitter Jos van Treijen van de voormalig Stichting 450 een idee en hij nam onmiddellijk contact op met zijn kompanen van destijds (Jan Knuit, Giscard van Tilburg en Niek Perdaems). En op zeer korte tijd is het idee omgezet naar een daad;

Het ‘Watersnood schilderij’ werd door hen aangekocht van Simon en is vandaag cadeau gedaan aan het AM de Jong Museum (Heemkundekring). Want ook daar werken vrijwilligers die regelmatig ons dorp op de kaart zetten.

Dat dit werk van de Heemkunde door eenieder gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het groot aantal bezoekers dat deze week de door hen opgezette Watersnood tentoonstelling heeft bezocht.

En zo gingen bedankjes van de een naar de ander vandaag.

In het AM de Jongmuseum nam Cor van Geel, namens Heemkundekring Nieuw-Vossemeer, het schilderij voor het museum in ontvangst van Simon en Jos..

 

NP-2023,  De tentoonstelling was vandaag voor het laatst. Enkele foto's daarvan en de overdracht van het schilderij treft u hier.

 

 

Back