Kruisboogvereniging Nieuw-Vossemeer

kruisboogvereniging nieuw vossemeerKruisboogvereniging Nieuw-Vossemeer

P.a. : G.de Nijs

Voorstraat 2 ,

4681 AD, Nieuw Vossemeer.

denijs(dot)gerard(at)gmail(dot)com

0167-502987


Vele malen per jaar komen op zondagmorgen de leden van Kruisboogvereniging Nieuw-Vossemeer naar de Hoogte om te schieten.
De vereniging is in 1965 opgericht, kwam in de jaren 80 even stil te liggen, maar vanaf 1987 wordt er weer geschoten achter De Hoogte.  De toegang tot de schietbaan is middels een trap vanaf de Kortendijk en in 2014 is een exta 'rolstoeltoegankelijk pad' aangelegd richting het verharde gedeelte achter het Wagenhuis (container van SCP).  Niet dat die gaan schieten, maar oud leden kunnen dan simpel ’n keer ’n praatje komen maken en kijken want gezelligheid staat hoog in het vaandel.


De vereniging heeft een eigen competitie maar doet ook mee aan wedstrijden elders in Nederland. Je mag eerst 3 proefpijlen schieten  en vanaf dan mag je 10 x een shot doen wat telt voor de competitie.  Na elk schot loopt de ‘schutter’ via een pad naar ‘de kaart’ en haalt (als het mee zit) zijn pijl uit de roos om vervolgens terug te lopen en opnieuw de boog te spannen/laden.  De minimale afstand bij kruisboogschieten is 10 meter, dat is zo’n 3 meter verder dan bij handboogschieten. Wij schieten hier in Nieuw-Vossemeer overigens 20 meter, dat is de afstand op onze baan.


kruisboog vereniging nieuw vossemeer


kruisboog vereniging nieuw vossemeer


kruisboog vereniging nieuw vossemeer


kruisboog vereniging nieuw vossemeer

Oude foto van de Kruisboogvereniging:

Kruisboog vereniging Nieuw Vossemeer