De Kern&Kwis

Administrator (admin) on 01 Sep 2022

Kern Kwis Steenbergen 750

De Kern&Kwis

Op zaterdag 1 oktober staat het te gebeuren:

Op zaterdag 1 oktober staat het te gebeuren: De Kern&Kwis. Het grootste spel ooit gespeeld binnen de grenzen van de gemeente Steenbergen. Teams uit de hele gemeente gaan vanaf 16.00 uur tegelijkertijd aan de slag met het grote Kern&Kwis-boek met opdrachten, raadsels, puzzels, creatieve uitdagingen, spel en sport. Zij krijgen vijf uur de tijd om zoveel mogelijk opdrachten te maken en daarmee kans te maken op de Kern&Prijs: Een gegarandeerde hoofdprijs van € 1.000,- ten bate van een goed doel van hun keuze.
Ieder team speelt de Kern&Kwis vanuit een eigen basiskamp en dat kan thuis zijn, in de kantine van de club, in de kroeg of bij het eigen bedrijf. Waar het team is, dáár is de Kern&Kwis. Dat wil niet zeggen dat de deelnemers daar ook vijf uur lang zijn, want zij moeten er regelmatig op uit om een opdrachtje op te lossen. Ook is er een speciale vijf uur durende Kern&Kwis-special die via de SLOS wordt uitgezonden met optredens, speciale gasten en zo nu en dan een leuke opdracht.


Kern&Kids
Teams bestaan uit 8 tot 15 personen. Kinderen die op de basisschool zitten tellen niet mee voor het team, maar voor hen hebben we wel een speciaal Kern&Kids Kwisboek, Uiteraard mét een eigen Kern&Kids-prijs. 


Alles voor de pot
Het inschrijfgeld bedraagt € 75,- per team en dat geld gaat geheel in de prijzenpot. Hoe meer deelnemende teams, hoe meer prijzen er zijn. De hoofdprijs is in ieder geval een bedrag van € 1.000,-. Het team dat dit bedrag wint, mag het besteden aan een zelf gekozen, maatschappelijk doel met een link naar de gemeente Steenbergen. 


Bijvoorbeeld een nieuwe vissteiger voor de visclub, een kunstwerk voor de straat, instrumenten voor de band, een leuke activiteit voor de jeugd van de buurt, spelattributen voor het zwembad of het hondenspeelveld, een voetbalclinic bij de club, een gezellige dag voor ouderen en ga zo nog maar even door. 
25 Jaar één gemeente


Het is dus zeker dat het volledige prijzengeld goed terecht komt, ongeacht welk team wint. 
De kosten voor de organisatie worden gedekt door een subsidie van de gemeente Steenbergen, bijdragen van sponsoren en donateurs en de inzet van heel veel vrijwilligers uit alle kernen. De Kern&Kwis is een activiteit in het kader van het Jubileumjaar 750 jaar Steenbergen/25 jaar één gemeente.

 

https://kernenkwis.nl/

KernKwis Steenbergen

Back