Spellen speel je niet, dat leer je.

Administrator (admin) on 06 Nov 2019

6 november 2019;  Spellen speel je niet, dat leer je.

11nov19_merijntje84.jpg11nov19_merijntje85.jpg11nov19_merijntje86.jpg11nov19_merijntje87.jpg11nov19_merijntje88.jpg11nov19_merijntje89.jpg11nov19_merijntje90.jpg11nov19_merijntje91.jpg11nov19_merijntje92.jpg11nov19_merijntje93.jpg

Vanmorgen was het landelijk stakingsdag voor het onderwijs, maar bij Merijntje ging het schoolontbijt wel gewoon door, daarna werden Flyers versierd en in het dorp verdeeld om handtekeningen te verzamelen. Verder was er geen les maar mochten de kinderen spelletjes doen.
Eerst werden de kinderen voorgelicht over het belang van een goed ontbijt, en daarna kon er in de klas gezamenlijk gesmuld worden van de overvloedige maaltijd. Later werden de flyers spelenderwijs versierd en in het dorp rondgebracht. Er waren geen lessen, de kinderen mochten tot 12:00 uur spelen.

Tekst van de flyers, die mogen worden ingeleverd bij de school….

Spellen speel je niet, dat leer je.
Bij basisschool Merijntje vinden we het belangrijk dat kinderen goed leren spellen.
Daar doen we iedere dag ons best voor. Uiteraard leren we ze niet alleen spellen en staan er ook nog andere vakken op ons programma, om, ervoor te zorgen dat kinderen goed voorbereid in onze samenleving kunnen meedoen.
We nemen onze taak serieus, daarom werken we daar ook vandaag woensdag 6 november enthousiast aan. Ondanks ons enthousiasme maken we ons wel zorgen, en willen we deze stakingsdag niet zomaar voorbij laten gaan. Door een tekort aan (vervangend) personeel en de steeds hoger wordende werkdruk wordt het namelijk steeds lastiger om onze taak goed te doen.
Hoewel leren voor ons een serieuze zaak is vinden we dat spelen een belangrijk onderdeel is van leren. Het spelen van politieke spelletjes keuren we echter af. We roepen minister Slob dan ook op om serieus werk te maken van het onderwijs aan onze kinderen. We laten geen spelletjes meer met ons spelen!
Om onze oproep kracht bij te zetten willen we U vragen om deze tekst te ondertekenen en in te leveren bij de school, wij zorgen dat dat die bij minister Slob terechtkomt.

 

Tiny, 6 nov 2019

 

Back