Definitief ontwerp voor de tunnel aan de Veerweg 

Administrator (admin) on 13 Jul 2023

Definitief ontwerp voor de tunnel aan de Veerweg 

Definitief ontwerp voor de tunnel aan de Veerweg 

PERSBERICHT

Steenbergen, 13 juli 2023        

                        

Definitief ontwerp voor de tunnel aan de Veerweg 
Het ontwerp om Nieuw-Vossemeer en het Schelde-Rijnkanaal met elkaar te verbinden is definitief. Studio Onrust heeft de plannen gepresenteerd en deze werden positief ontvangen door de gemeente Steenbergen en de dorpsraad.

Samen schetsen
Eind maart organiseerde Studio Onrust een participatie-evenement in Nieuw-Vossemeer. Inwoners werden uitgedaagd om tijdens een workshop mee te denken over het ontwerp van de tunnel aan de Veerweg. Na een inventarisatie van de uitkomsten uit deze workshop heeft Studio Onrust twee schetsontwerpen opgesteld. Inwoners kregen de gelegenheid om aan te geven wat ze van de schetsontwerpen vonden en welke wensen of aanvullende ideeën ze hadden. Dit kon digitaal én fysiek tijdens het bezoek van Studio Onrust aan het dorp.
Dorpsraad Nieuw-Vossemeer laat weten: “De eerste twee ontwerpen werden door meerdere dorpsbewoners al snel bestempeld als te fel van kleur. Ook het ontbreken van verlichting werd met name vaak benoemd. Het participatieproces is vervolgens zeer goed opgepakt door Studio Onrust en de gemeente Steenbergen.”

 

Definitief ontwerp


Met dank aan de vele reacties van inwoners en Nieuw-Vossemeer en andere kernen kwam Studio Onrust tot een definitief ontwerp. 
Wethouder Remery is blij met het eindresultaat: “De inwoners lieten samen met de dorpsraad hun betrokkenheid veelvoudig zien. Dankzij hun reacties kreeg Studio Onrust waardevolle informatie om verder te gaan met het ontwerp. Dat ontwerp kregen we onlangs te zien en ik ben er erg blij mee. Het definitief ontwerp laat zien dat er goed geluisterd is naar de wensen en ideeën van de inwoners. Ik kan niet wachten om samen verder te gaan met het tunneltje, zeker ook aangezien dit de eerste stap is in de realisatie van de “Toekomstvisie” Nieuw Vossemeer welke door de dorpsraad is aangeboden aan de gemeente Steenbergen”. 
Ook de dorpsraad is tevreden: “We zijn erg te spreken over het nieuwe ontwerp en de prettige samenwerking. We zien uit naar een mooi eindresultaat”. 

Met elkaar door naar de volgende fase


De volgende stap is om samen met Studio Onrust, de dorpsraad, de inwoners van Nieuw-Vossemeer en de gemeente Steenbergen de uitvoering van het ontwerp vorm te geven. Voor elke partij is een rol weggelegd. Zo krijgen inwoners de belangrijke rol om de tunnel te personaliseren door persoonlijke inbreng en workshops die georganiseerd gaan worden.  
Studio Onrust heeft er zin in: “We kijken enorm uit naar het vervolgtraject in samenwerking met de inwoners van het dorp. We zijn verheugd om samen met de gemeenschap verder te werken aan het creëren van een unieke en levendige omgeving die voldoet aan hun behoeften en wensen”.
 

veerweg tunneltje

veerwegtunneltje

veerweg tunneltje

veerweg

vverweg

veerweg

veerweg

Back